web- surtdecasa

 

Desat'art, art per a tothom

 

L'associació artística organitza una Gran Gala de les Arts Benèfiques el proper 8 de març a Peralada

L’art constitueix en dels tresors més preuats de la civilització humana. És un bé comú que ens fa créixer creativa i intel·lectualment, ens proporciona vies d’expressió estètica i comunicativa, i ens obre camí a noves formes de pensament i comprensió en vers a altres cultures i maneres de veure el món. Avui dia vivim un moment històric únic pel que fa a la quantitat i varietat de canals de comunicació i exposició (internet és avui la gran finestra al món per als artistes), però també és cert que aquestes noves formes d’interacció tendeixen a la intangibilitat provocant, per exemple, que no calgui sortir de casa per compartir, exposar i promocionar les nostres idees o projectes. Si a la comoditat que suposa poder generar un feedback entre artista i públic des de casa li sumes la creixent davallada d’espais públics dedicats a l’art amateur, l’efecte immediat és que els artistes sense anomenada difícilment tindran on exposar, físicament, la seva obra.

La gent de Desat’art bé que ho saben. Aquesta associació figuerenca d'art, dirigida pel pintor Carles Castellnou, fa més d’un llustre que es dedica a conglomerar tota l’escena artística amateur (o no exclusiva), buscant espais (des de galeries fins a restaurants) i organitzant exposicions i altres actes de caire reivindicatiu, no només aquí si no també fora d’Espanya. Un projecte amb un clar to de denúncia cap als abusos d’un mercat elitista com és el de l’art, que pretén obrir camí a tots aquells artistes que, per la raó que sigui (manca de recursos, d’oportunitats...), vulguin exposar públicament la seva obra i no puguin.

És fàcil topar amb les iniciatives de Desat’art a les xarxes socials, sobretot en el radi empordanès. El seu treball és de formigueta: anar acumulant projectes, iniciatives, exposicions a petita escala (tot i que també actuen a Itàlia), sense descans, i el resultat és que dia a dia es fan més presents, no només en l’àmbit artístic sinó que també en la vida social dels empordanesos. Sense anar més lluny, el proper esdeveniment que organitza Desat’art tindrà lloc el proper 8 de març (20h) al claustre Sant Domènech de Peralada i serà en el marc d’una cita solidària, la Gran Gala de les Arts Benèfiques en ajut a la Oncolliga. La gala comptarà amb l’actuació del pianista Hans Schellevis així com d’un grapat d’artistes visuals. Art multidisciplinar en favor d’una bona causa, i per a TOTS els públics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

critica de un gran catedratico y politico

CRITICAS